• biografia • bibliografia • contacte • 

La il·lustradora Fina Rifà, barcelonina nascuda a Palma, ha tingut una formació diversa en pintura i dibuix.

Amb la il·lustració del llibre Chiribit [1], de Marta Mata, el 1963, Fina Rifà comença una llarga i pro­ductiva trajectòria com a dibuixant. Especialitzada en la il·lustració de llibres infantils i juvenils, ha col·laborat amb dibuixos interiors i disseny de co­bertes [2] per a diverses editorials catalanes. La seva condició de mestra afegeix, a un estil personal, la característica de descripció comunicativa.

La seva obra ha estat exposada en diverses ciutats europees i periòdicament ha exposat a la Sala Rovira de Barcelona [3].

Col·labora amb continuïtat a la revista Cavall Fort [4] des del número 2 i actualment forma part del seu Consell de Redacció. Hi ha il·lustrat contes i articles sobre temes diversos [5]. Destacable la seva aportació a la sèrie de narracions de la història de Catalunya escrites per Maria Novell. També ha dibuixat en altres revistes infantils com El Tatano [6] i Tretzevents.

Ha dissenyat cartells [7], programes i auques [8] per a entitats culturals i cíviques, logotips [9], portades de CDs [10], discos i cassets. També ha fet el dis­seny d'algunes joguines, un dels quals va merèixer un premi ADI/FAD l'any 1967.

Publica articles sobre expressió plàstica i il·lustració en revistes especialitzades. També ha escrit articles de divulgació per a la revista Cavall Fort i és autora del text d’alguns dels llibres publicats. Ha participat com a professora a les Escoles d'Estiu, ha impartit cursos de formació de mestres a l'ICE de la Universitat de Barcelona i al de la Universitat Autònoma de Bar­celona i cursos d'il·lustració a l'Escola Professional de la Diputació de Barcelona.

Ha estat membre de la junta de l'Associació Pro­fessional d'Il·lustradors de Catalunya (APIC), actuant com a vicepresidenta i presidenta el 1986-87. Re­presentant d'aquesta Associació al Consell Català del Llibre per a Infants i Joves, i membre de la junta de l'Associació Catalana d'Amics del Llibre Infantil i Juvenil (ACALI).
.